Citeste descriere -  Parkland 2013, filme online subtitrate

Nr. vizualizari: 608 views

https://i.imgur.com/Nr9dsQql.jpg     Parkland este un film american de dramă istoric ce relatează evenimentele haotice petrecute imediat după asasinarea celui de-al 35-lea preşedinte al Statelor Unite, John F. Kennedy, din 22 noiembrie, 1963. Filmul este regizat de Peter Landesman (scenaristul filmului de dramă Trade – Ostatic în Mexic), iar scenariul este scris tot de el, bazându-se pe cartea „Reclaiming History: The Assassination of President John F. Kennedy”, scrisă de Vincent Bugliosi. Distribuţia este asigurată, printre alţii, de James Badge Dale, Zac Efron, Jackie Earle Haley, Colin Hanks, David Harbour sau Paul Giamatti.

     Parkland pune împreună perspectivele câtorva persoane individuale obişnuite care sunt aruncate într-un mod neaşteptat în circumstenţe extraordinare: tinerii doctori şi asistente de la spitalul Parkland; şeful Serviciilor Secrete din Dallas; un cameraman neştiutor care a filmat fără să-şi dea seama ceea ce avea să devină ulterior cel mai faimos film amator din istorie; agenţii FBI care au fost vizitaţi de Lee Harvey Oswald înaintea atacului; fratele lui Lee Harvey Oswald, care a rămas să se descurce cu familia sa dezbinată; şi echipa de securitate a lui John F. Kennedy, care priveşte atât moartea preşedintelui cât şi ascensiunea vice preşedintelui Lyndon Johnson în fruntea unei naţiuni a cărei inocenţă a fost alterată pentru totdeauna.

     Povestind evenimentele haotice care au avut loc în Dallas, Texas, pe 22 noiembrie 1963, Parkland țese împreună perspectivele de o mână de indivizi obișnuiți brusc aruncat în circumstanțe extraordinare: tinerii medici și asistente de la Spitalul Parkland; șef Dallas „al Serviciului Secret; un cameraman involuntar care a capturat ceea ce a devenit filmul cel mai vizionat și analizat în istorie, agenții FBI care au avut aproape pistolar la indemana lor, fratele lui Lee Harvey Oswald, a plecat să se ocupe de familia sa spulberat; și echipa de securitate al lui JFK, martori moarte atât președintele, cât și creșterea Vice President Lyndon Johnson de la putere printr-o națiune a cărei nevinovăție a fost schimbat pentru totdeauna.

     Regizorul şi scenaristul Peter Landesman a adaptat romanul “Reclaiming History: The Assassination of President John F. Kennedy” al lui Vincent Bugliosi pentru noul său film, Parkland. Pelicula reia evenimentele teribile care au avut loc în Parkland Hospital din Dallas în ziua asasinării preşedintelui SUA, John F. Kennedy, 22 noiembrie, 1963. O combinaţie între dramă şi thriller, Parkland aduce în prim plan faptele unor oameni care s-au zbătut şi au dat dovada de eroism în nişte momente excepţionale.

Parkland – (2013)
IMDB:6.0/10 din 780 voturi
Gen:Drama, Mister, Suspans
Durata:93 minute
Regia:Peter Landesman
Actori:David Harbour, Zac Efron, Larry Jack Dotson, Bitsie Tulloch, Paul Giamatti

Nr. vizualizări: (608)